Situat in nord-estul tarii, pe sapte coline asemeni Romei, Iasul poarta cu mandrie urmele traditiilor artistice, culturale si viticole. Un astfel de loc innobilat cu traditie este renumitul centru viticol Bucium.

Vinurile spumante si cele aromate din Muscat Ottonel au inceput sa fie produse din anul 1972, tehnologia fiind in permanenta perfectionata. Rameros, Rachiu de pere Williams, Rachiu de Prune, Rachiu Muscat sunt printre cele mai reprezentative noutati care se constituie la nivel national, in produse unicat datorita si instalatiilor de tip Charente care permit o dubla distilare.

Esenta vinurilor de Bucium este rezultatul unei relatii intime intre varietatile de soiuri, climatul si solurile existente. Combinand intr-o maniera fericita traditia seculara si principiile moderne ale viticultuii, Buciumul se afla sub constelatia fericita a succesului.

Cu un istoric atestat documentar inca din 1469, cand Stefan cel Mare dona Mitropoliei din Suceava o suprafata de vie din dealul Socola, Podgoria Bucium este una dintre cele mai importante din zona Moldovei. Oficial, bazele podgoriei s-au pus in anul 1949, iar in 1970 - 1980 societatea avea in exploatare 1050 ha de vita de vie si 400 ha de pomi fructiferi, fiind una dintre cele mai mari din Moldova.

Adaugand la calitatile native ale soiurilor, experienta si exigentele specialistilor, portofoliul podgoriei cuprinde astazi sortimente unicat pe piata nationala: Vin Spumant Muscat, Vin Aromat Rose, Rameros, Rachiu de pere Williams, Rachiu Muscat.

Click pentru gama de produse Bucium