Acum 27 de ani, pe Platforma Industriala Scheia, la iesirea din Suceava catre Vatra Dornei, a fost construita o fabrica de bere, care peste ani avea sa poarte denumirea de SC Bermas, fala Bucovinei si a intregii Moldove.

De peste un sfert de veac, Bermas Suceava produce sortimente de bere inegalabile ca savoare, cucerind toata partea de est a tarii. Berea blonda bucovineana este solicitata de tot mai multi distribuitori, iar sutele de mii de hectolitri care pleaca din fabrica fac dovada clara a preferintei consumatorilor pentru sortimentele de bere Bermas.

Tehnologie, munca si daruire, concurenta acerba de pe piata berii din Romania, ca si fiscalitatea exagerata au facut ca multe fabrici de bere autohtone sa dea faliment. Rivnite de mari concerne internationale, multe segmente de piata au fost ocupate de marci straine de bere, in timp ce unele firme romanesti au fost incet, incet inlaturate. Dar, in fata acestui val cotropitor, fabrica suceveana Bermas nu numai ca si-a pastrat vechii clienti, ci a reusit sa-si impuna suprematia in toata partea de rasarit a tarii. Acest lucru a fost posibil atit prin retehnologizarea fabricii, cit si datorita faptului ca preocuparea de baza a berarilor suceveni a fost ridicarea permanenta a calitatii produselor.

In ultimii trei ani, pentru achizitionarea unor utilaje performante au fost investite 50 miliarde de lei. Insa, cu toata modernizarea, nu s-a renuntat la tehnologia clasica de fabricare a berii, utilizindu-se in continuare numai materii prime naturale indigene care au dus la consacrarea marcilor sucevene de bere.