ALEXANDRION GROUP ROMANIA

La sfarsitul anilor ’70 trei oameni de afaceri greci: Mihalis Tzardis, Manolis Stratigis si Stelios Bitzarakis si-au luat angajamentul sa continue traditia de succes a unui brandy care i-a incantat pe Cretani in vremuri de demult.

Odata cu adoptarea economiei de piata de catre Europa de Est, la inceputul anilor 1990, primele exporturi de brandy Alexandrion au fost orientate catre noile tari aflate in curs de dezvoltare. Imediat dupa ce si-a stabilizat pozitia pe piata, compania a fost larg acceptata, asadar a dobandit o importanta putere de distributie in fostele tari sovietice si in Regiunea Balcanica. La acea vreme, al 4-lea membru actionar (Nawaf Salameh) s-a alaturat companiei.

In 1994 s-a luat decizia cea mai importanta de extindere, intr-o perioada in care primele operatiuni de afaceri au devenit realitate in Romania. Curand, in anii 2000, China a facut parte din planurile strategice de extindere a grupului.

In prezent, Alexandrion Grup Romania are o identitate corporatista compusa din diferite divizii ce acopera majoritatea sectoarelor economice.

GRUPUL

Grupul Alexandrion este foarte cunoscut, in special ca producator de bauturi alcolice in Romania. In prezent se lucreaza cu 5 unitati de productie si imbuteliere localizate in Ploiesti, Radauti (Romania) si Heraclion (Grecia).

Gratie succesului de care s-a bucurat pe piata bauturilor alcoolice, Alexandrion Grup este astazi prezent in marea majoritate a sectoarelor economice. Prezent pe piata producatorilor de materiale de constructii cu o unitate de productie (cu care Alexandrion se mandreste ca fiind una din cele 12 firme la nivel modial producatoare de compozit de cuart ce foloseste tehnologia ‘Bretonstone’) la Constanta (Romania), Alexandrion este de asemenea implicat in reciclarea, productia si comercializarea de hartie la Scaieni (Romania). Grupul se implica inclusiv in domeniul imobiliar precum si in cel al constructiilor din zona urbana a Bucurestiului.

Agricultura constituie de asemenea una din activitatile companiei, intrucat calitatea incomparabila a terenurilor Romaniei ofera extraordinara oportunitate pentru productia alcoolului pur din recolte atent selectionate.

Sensibila la nevoile sociale din zilelor noastre, Fundatia Umanitara Alexandrion, parte a Grupului Alexandrion, reprezinta dedicatia absoluta in minimizarea discrepantelor sociale, atat prin activitati atent planificate cat si prin contributii ad-hoc. Grupul Alexandrion este foarte cunoscut, in special ca producator de bauturi alcolice in Romania. In prezent se lucreaza cu 5 unitati de productie si imbuteliere localizate in Ploiesti, Radauti (Romania) si Heraclion (Grecia).

Click pentru gama de produse Alexandrion